A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Érdekességek

A fagyasztott nem pazarol

“Becslések szerint a világban megtermelt élelmiszer mintegy 30%-a hulladékká válik, még mielőtt elérne a fogyasztóhoz. Ez a szám egyes becslések szerint akár az 50%-ot is elérheti.”


A FAGYASZTOTT ZÖLDSÉG SEGÍTHET AZ ÉLELEM PAZARLÁSÁNAK CSÖKKENTÉSÉBEN:

1.  A zöldség használhatatlan részeinek eltávolítása közvetlenül a termesztés helyén.
A fagyasztásra szánt zöldség feldolgozásának első fázisa az esetek többségében közvetlenül a földeken zajlik a betakarítás során (a zöldborsót kifejtik hüvelyéből, a répa végét levágják, a karfiol rózsáit lemetszik a torzsáról, eltávolítják a leveleket). Az eltávolított, fogyasztásra nem alkalmas részek a földeken maradnak, és bomlásukkal, tápanyagokkal gazdagítják a termőtalajt.
A feldolgozóüzembe érve azonnal eltávolítanak minden további felesleges részt, hogy takarmányként vagy komposztálásra használják fel.
Mire a fogyasztóhoz ér, a növény valamennyi használhatatlan elemét eltávolították már; a boltba és az otthonokba már csak fogyasztható részek kerülnek.

2.  A tárolási veszteség megelőzése az élelmiszerláncban
A fagyasztott élelmiszer nagy részét a betakarítás napján dolgozzák fel (a borsót többnyire két és fél órán belül), így nem keletkezik veszteség, mivel a termék minősége nem romlik a gyártónál, az eladónál vagy a felhasználónál történő tárolás során.

3.  Az otthoni veszteségek csökkentése
A veszteségek nagy része otthon keletkezik – a megvásárolt élelem egy harmada a szemétben végzi. (WRAP jelentése az élelmiszer-pazarlásról, 2008. április)

A fagyasztott zöldség tisztítva és felvágva érkezik, vagyis az előkészítés során nem keletkezik veszteség, hosszú ideig eltartható, a kívánt időben és módon használható fel, könnyen adagolható, vagyis nem csökken a minősége, és ezáltal az értéke.

Az élelmiszer - és italpazarlás mennyisége 2009 - ben az Egyesült Királyságban
(összesen 8,3 millió tonna), kategóriánként.


pazarlas

Forrás: Household Food and Drink Waste in the UK, WRAP, 2009

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook