A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Érdekességek

A fagyasztottat fogyasztó környezettudatos

Ipari tanulmányok egész sorának számításai szerint a zöldségfeldolgozás során keletkező szén-dioxid-kibocsátás körülbelül 0,7 kg a végtermék egy kilogrammjára számolva.


A termelés során keletkező CO2 - kibocsátás
Ipari tanulmányok egész sorának számításai szerint a zöldségfeldolgozás során keletkező szén-dioxid-kibocsátás körülbelül 0,7 kg a végtermék egy kilogrammjára számolva.1 Ezzel a feldolgozott zöldségek előállítása az élelmiszeripar legkisebb mennyiségű szén-dioxidot kibocsátó ágazatai közé tartozik.


Átlagos európai CO2 -kibocsátás különféle élelmiszerek esetén2:


Marhahús - kilogrammonként 22,1 kg CO2
Sertéshús - kilogrammonként 7,5 kg CO2
Baromfihús - kilogrammonként 4,9 kg CO2
Tej - kilogrammonként 1,4 kg CO2


1Samen: Az adatokat cégek szolgáltatták abban az esetben, ha nem volt hozzáférhető nemzetközi vagy állami szervektől, esetleg független szervezetektől származó nyilvános adat)

2Bron: Forrás: European Commission Joint Research Centre, Evaluation of the livestock sector’s contribution to the EU greenhouse gas emission http://ec.europa.eu/agriculture/analysis/external/livestock-gas/exec_sum_en.pdf

 

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook