A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Receptek

Egrespite
Elkészítési idő: 80 perc

Hozzávalók (8 szelet):

Tésztához

480 g finomliszt
230 g cukor
1 db tojássárgája
1 db tojás fehérje
150 g tejföl (20%-os)
90 g margarin
fél csomag sütőpor

Töltelékhez

500 g egres
2 db alma
fél csomag vaníliás puding por
egy félbevágott citrom leve
70-80 g cukor
egy mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


A lisztet, cukrot, sütőport összekavarjuk. Ebbe beledolgozzuk a tojás sárgáját, aztán a tejfölt, végül a darabokra vágott margarint. Ezután 1 órán át folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük.
AMÍG A TÉSZTÁT PIHENTETJÜK, ELKÉSZÍTJÜK A TÖLTELÉKET
A fagyott egrest a hámozott, lereszelt almával, a fél citrom levével, illetve a cukorral felfőzzük. Az egres fanyarságától függően több cukor is szükséges lehet a töltelékhez.
Miután jól összefőttek a gyümölcsök, a tűzről levéve hozzáadunk egy teáskanálnyi őrölt fahéjat.
A pitetésztából lecsippentünk egy keveset, és félretesszük a pite díszítéséhez. A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába egyengetjük.180°C-on elősütjük, amíg a tészta teteje aranyszínűvé válik.
A tésztát a sütőből kivéve azonnal az 1 tojás fehérjével megkenjük, és visszatesszük sülni további 5 percre.

Miután kicsit kihűlt, és a teteje megszikkadt, ráöntjük a tölteléket. A félretett tészta adagból vékony csíkokat sodrunk, és a töltelékre helyezzük. 

Visszatesszük a 180°C-os sütőbe, és addig sütjük, amíg szép aranybarna színt kapnak a tésztacsíkok.

Miután teljesen kihűlt, porcukorral meghintve lehűtve tálaljuk.

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook