A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Receptek

Fahéjas szilvás crumble
Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

400 g MIRELITE felezett szilva
4 evőkanál zabpehely
3 evőkanál cukor
250 g liszt
100 g vaj
10 g vaj a tál kikenéséhez
fél citrom leve és héja
4 evőkanál porcukor (nyírfa porcukor)
1 teáskanál fahéj
1 csipet

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A MIRELITE felezett szilvát kicsit felengedtetjük, majd a cukorral a citrom levével és a fahéjjal összemelegítjük.
A lisztet a porcukorral, a zabpehellyel, a sóval és a citrom lereszelt héjával elkeverjük. Bele kockázzuk a hideg vajat és addig morzsoljuk a tésztát, amíg zsemlemorzsaszerű állaga nem lesz. Nem kell összegyúrni, nem kell, hogy összeálljon.
A pitetálat kivajazzuk. Az ízesített gyümölcs alapot egyenletesen a sütőtál aljába halmozzuk, majd a tetejére szórjuk a tésztát és betesszük a sütőbe kb. 25-30 perc alatt megsütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

Melegen, vanília fagylalttal a legfinomabb.

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook