A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Receptek

Mentás zöldborsó krémleves
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:


50 dkg MIRELITE zöldborsó
1 csokor újhagyma
8-10 friss mentalevél
4 dl zöldségalaplé
csipet
csipet frissen őrölt bors
2 dkg vaj
2 dl tejszín


A díszítéshez:

néhány mentalevél


Továbbá:

füstölt sonka

aprított mentalevél tejfölben elkeverve


Elkészítés:


Felkarikázzuk az újhagymát, és a vajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a zöldborsót és a mentaleveleket, felöntjük az alaplével, és felforraljuk.
Kb. 5 percnyi forralás után botmixerrel krémesre pürésítjük, és szűrőn áttörjük.
A melegen tálalt levest díszíthetjük tányéronként 1-1 kanál tejfölben elkevert, aprított mentával vagy füstölt sonkával is.

Tipp: Az újhagymát medvehagymával is helyettesíthetjük – ez esetben kb 6-8 levélre lesz szükségünk. Medvehagyma lehet friss, vagy gyorsfagyasztott MIRELITE is. Ha könnyebb fogást szeretnénk, akkor a tejszínt bátran cseréljük joghurtra. A visszamaradt zöldborsópürét darált húshoz keverve, zöldborsós fasírtot készítve is elhasználhatjuk.

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook