A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Receptek

Napsugár köleses egytál (vegán, gluténmentes)
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók 4 személyre



1 zacskó MIRELITE napsugár zöldségkeverék
2 dl (kb. 20 dkg) köles
1-2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
csipet
csipet őrölt bors
2 evőkanál olaj vagy (kókusz)zsír


a tálaláshoz:

aprított snidling (elhagyható)


Elkészítés:

A megtisztított hagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
A kölest szűrőbe öntve, folyó víz alatt átmossuk, lecsepegtetjük, és a hagymához adjuk.
Beleöntünk 6 dl vizet (a kölest térfogatához képest háromszoros mennyiségű vízben kell megfőzni.)
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymát, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben belevegyítjük a zöldségkeveréket.
A megfőtt ételt, ha szükséges, utánízesítjük, majd aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.


Tipp: megszórhatjuk sajttal, kínálhatjuk magában vagy köretként akár húsok mellé is. Az étel magában vegán, sajttal tálalva laktovegetáriánus, hússal felszolgálva gluténmentes fogás.

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook