A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Receptek

Szilvatöltelékes gombóc
Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 4 személyre:


75 dkg MIRELITE Szilvatöltelékes gombóc
10 dkg darált mandula
1 kávéskanál őrölt fahéj
50 dkg friss vagy MIRELITE szilva
3 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő

A tálaláshoz:

porcukor


Elkészítés:


A gombócokat a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük.
Közben száraz serpenyőben, állandó kevergetés mellett megpirítjuk a fahéjas őrölt mandulát. A leszűrt gombócokat beleforgatjuk.
A szilvát felkockázzuk, a cukorral együtt fazékba tesszük, és addig főzzük, amíg el nem olvad a cukor. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a szilvaszószhoz keverjük. Ahogy felforr, rögtön levesszük a lángról.
A mandulás gombócokat a mártással és kevés porcukorral tálaljuk.

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook