A nyári nap sugarainak megőrzője 1945 óta

MIRELITE® a megőrzött érték

Érdekességek

C-Vitamin, friss vagy fagyasztott?

Andre Huyghebaert, a Genti Egyetem Élelmiszer-biztonsági és -minőségi Intézetének nyugalmazott professzora, a Biztonságos Tápláléklánc Belga Szövetségi Hivatala Tudományos Bizottságának elnöke a következőket mondja:


„Bár gyakran találkozunk a »friss zöldség« megjelöléssel, a gyakorlat azt mutatja, hogy a boltok polcain fellelhető termények nem mindig felelnek meg ennek a jelzőnek....


Andre Huyghebaert:
„Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a fagyasztott zöldség gyakran jobban megőrzi tápanyagait, mint a boltokban vásárolt áru nagy része. Ebből következik tehát, hogy a fagyasztott és konzervált zöldség nagymértékben hozzájárul napi alapvető tápanyagbevitelünk biztosításához.”

A zöldség közvetlenül a leszedése után tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot; ezután folyamatosan csökken a benne lévő tápanyag- és vitaminmennyiség, ezáltal pedig a zöldség minősége is. Ha viszont a zöldséget röviddel a betakarítást követően, legérettebb fázisában lefagyasztjuk azzal jelentős részben megőrizhetők tápanyagai és vitaminjai. A fagyasztott zöldség jól kiegészíti a friss terményeket, létfontosságú szerepet töltve be az egészséges táplálkozás terén, és megfelelve a „napi öt” elvnek.

Az INRA által kidolgozott független tanulmány1 mind a friss, mind a feldolgozott zöldség esetében nyomon követte a vitaminok útját a betakarítástól a kiskereskedőkig.


C Vitamin


1 INRA (Francia Állami Mezőgazdasági Kutatóintézet): Expertise scientifique “Les fruits et légumes dans l’alimentation. Enjeux et déterminants de la consommation” (2007)
www.inra.fr

 

Kapcsolat

2730 Albertirsa Baross u. 78.
Tel.: +36-53-570-123, Fax: +36-53-570-113
Ügyfélszolgálat nyitvatartás: 08:00-16:00

Copyright 2012 - MIRELITE MIRSA Zrt. | impressum

Frissítve: 2020.03.23

Webáruház

Facebook